21 December 2011

Hej !

Nu är det onsdag å mitten av veckan. Jobbat till max idag å de kan man verkligen säga för blev själv på min avdelning kl.13 me 6 barn å ja jobba till 17.30. visst de e inte så många barn man klarar ju det, men händer det något så står man där å ja är ju inte ordinarie. Men de löste sig hände lite oväntade saker men håller man sig lugn så löser man de.
Men med huvudvärk som började vid 11 å inte har släppt än så ville man bara de skulle vara lugnt.  å ja vet att andra tyckte ja inte skulle göra som ja gjorde i slutet men ja kände att ja kan inte bråka med en unge som bara skriker utan gjorde som den ville å mitt huvud slapp gå sönder.

Efter jobbet lämnade jag in ett par skor på lagning som ja ska kunna ha i jul. De blir nog bra stannade kvar å pratade så missade bussen men går fler. 
Tillslut hemma å fått i mig mat de va ju inte någon mat ja ville äta idag i alla fall på jobbet.

Från att ja inte skulle ha fått jobba alls i jul ska ja nu jobba heltid, de hade ja inte riktigt väntat mig.  visst hade de varit skönt me korta dagar lr vara ledig då andra är lediga å komma iväg å få kollat på lite på mellandagsrean å bara vara men men.  Jag behöver pengarna efter dessa dåliga tider å för framtiden. jag fick ändrat några tider då ja bara skulle ha haft sena. visst blir jobbigt att komma upp så tidigt men slipper komma hem 6 varjedag typ.  å blir ju inget jobb på helgerna istället utan de får de andra ta.

Har fått julklapp från barn å chefen.   godis från barn å lyckta från chefen å större än den andra personalen.

:)


Dagens bästa- fixat håret.
Dagens värsta- heladagen i stort sett.  huvudvärk förstör mkt.

ha de gött


18 Decemberg 2011

Hej !

Då var helgen över för denna gång å den har haft del av lite blandade känslor. Som sagt jag vann över chefen vilket känns grymt skönt men ja har kommit fram till ett nytt frågetecken om de så får ta de me henne när vi hörs.
Jag kommer i vilket fall att få pengar i januari å de känns skönt.

Annars blev det en fredag med jobb, fika på stan me L å sedan hem å få besök av D. = )  En lugn kväll me spel tills vi somnade haha så blev inget me film.  Men men.
Lördagen blev de mkt gjort va överallt å ingenstanns kändes det som, men fick mkt gjort. julklapparna är klara, var ute på middag för de snart är 5 år = )  och sedan somnade snabbt synd bara ja inte fick sovit så mkt den natten. De e aldrig roligt när man inte kan sova å verkligen är hur trött som helst å ska upp å jobba.
Så har gått å gäspat till max typ heladagen på jobbet å bara viljat gå å lägga mig. men tog mig igenom dagen å nu är jag hemma å fryser även om de är varmt inne. =/   fyy får nog ta mig ett varmt bad innan beck börjar. = D

Imon ska vi vara tre vikarier bara på små barn då de andra ska vara på möte å ja e så undrande över hur de kommer gå för dom haha de ska prata om hur de ska jobba för att jobba på samma sätt på båda avdelningarna å de jobbar verkligen inte samma nu så lär inte bli lätt. Men ja känner barnen i alla fall = )

Helgens bästa- en heldag med Daniel att bara göra saker tillsammans det var längesedan. :)
Helgens sämsta- alla smärtor jag får.  jag hatar läkare.



Snart är det jul om endast 6 dagar. klapparna ska slås in, håret fixas men hoppar nog på att klippa de, de hinns inte med, prova kläder å bara känna att de här kommer gå bra.



E-  grymt e de =D så de ska vara.
Jo ja vet men nu menade jag inte samhället men ändå, klart ja ska ta vara på den känslan ja känner nu ja kan vara kvar bara för folket bara för ja trivs så. Helt underbart e de. :)    de kommer bli bra ska bara komma på var ja ska börja å va ja ska söka. å när ja väl har flyttat slipper ja så mkt som man känner behövs göras som finns här hemma de blir sååååå skönt.   jag hoppas på att bo någon annan stanns nästa jul. men de kommer när de kommer.




Fredag...

dagen har gått i ett å kommer nu ha fullt upp tills söndagskväll. men tänkte bara säga att jag vann, fick ett samtal från chefen igår å ja vann.   fan va gött =D ;P haha ett bra avslut på jobbveckan. 
men nu ska ja spela me daniel å imon blir de stan m.m. å söndag jobb så ha de gött å en bra helt.

Dagens bästa- jag vann = )
Dagens sämsta- dåliga nyheter.

Torsdagskväll...

Hej !

Då var dagen avklarad å de e ett annat tempo på stora än små barnen. men dagen har gått bra me pyssel å allt.
nog testas ens tålamod många gånger under en dag men har gått bra ja har lugnat de andra. haha
pratat med facket idag å hoppas på att få hjälp nu så får väl se va som sägs imon. då har ju chefen sagt att hon ska prata med mig.
men man har ju ett grymt stöd från kollegorna å de är verkligen där för mig å undrar ofta om ja hört något nytt å visar att de e på min sida. känns skönt.

snart ska syrran iväg till doktorn för att hon inte blir frisk. får se va de säger.

imon är de fredag å jobb me de stora barnen igen. å va mkt mer man får från barn än vuxna ändå. de gör verkligen ens dag. nog för att inte alla alltid är på humör men i stort så gör de en så glad.

Dagens bästa-  allt stöd från kollegor.
Dagens sämsta- borta, borta långt borta just nu...


E- jo ja vet att man inte ska stressa å att de e bra de man gör. men vill inte bli en gammal mamma, å ja vill läsa å jobba å kanske även skola om mig i framtiden. men även leva mitt liv me resor. de e mkt man vill men tiden springer iväg de e va ja känner i alla fall. å blir man hjärntvättad nästan varjedag så tycker man inte de e bra de man gör. jag klagar inte på mitt jobb lr hur jag jobbar lr lever, de e okej för mig för jag trivs så otroligt bra me alla i huset så att få jobba me andra någon dag kan bara vara roligt. å ja e glad att ja inte hoppat in i en utbildning bara för ja har växt så under de året ja jobbat att ja nog behövt det mer för framtiden.  men som sagt blir man bara ströd av annat helatiden så tror man inte på sig själv längre att man gör bra nog.

D- De mkt som händer å att va i strid me chefen e inte alltid de roligaste å annat. men vi tar de vid ett annat tillfälle.

15 December 2011

Hej !

Så tomt de känns, vaknade å kände hur en stor tår rann ner för min kind. Jag brukar inte veta vrf men nu kom de även en massa känslor svallande över mig. Men just nu ville ja inte veta de spelade ingen roll. Torka tåren å kör på de e ingen idé me annat. 
om drygt en vecka är de jul å ja känner ingen stämning lr längtan alls för de just nu bara ångest för hur den ska sluta, de ska vara en fin tid me fina minnen å man ska längta men allt runt om gör det annurlunda. En vecka kvar får se va som händer.

Nu ska ja ta på mig å gå till bussen i tid. ha en bra dag.
jobb 9.30 - 16.30 idag.


kväll...

Tv.n är över å man kan ju inte bara låta bli att få en liten tår när man ser hur fint de e å gifta sig. så kära, klänningar, hår å ja allt helt underbart, helt enkelt. Tänk när man själv står där en dag å ska gifta sig de e ju helt ofatbart.  å skaffa barn å familj å ja allt såntdär som man tänker de hade de vuxna ja e inte vuxen än.   visst finns de situationer där man känner sig vuxen å redo men ändå finns de flera tillfällen som man känner sig så liten å försvarslös å inte vet vad man ska ta sig till.
Jag tror det finns en övergångsgräns där man måste kämpa å lära sig det som man är van vid att andra gör åt en för å komma till vuxenlivet. 
+ Man ska betala alla räkningar.
+ Man ska sätta ihop sina nya möbler.
+ Man ska sätta upp tavlor å hyllor på väggarna.
+ Handla all mat.
+ ha koll på el, bredband, vatten å andra saker som kostar som man bara har annars.
å en massa annat som lagar å rättigheter å sånt om allt. herre gud de e mkt som man ska lära sig.

Jag känner mig gammal men ändå ung på något sätt, man har många år kvar får man hoppas så man kommer hinna med en heldel val i livet men ändå känns det som att man snart är gammal så får skynda på med va man ska göra med sitt liv.  sjukt ja vet men sån e ja.  tänk om ja skulle läsa en utbildning på minst 3 år då e ja 26 när ja e klar. å då står man där å vill jobba med det ett tag för att få in pengar efter å ha läst men ändå vill man skaffa barn för att inte bli en gammal mamma å vill ju hinna få mer än ett barn. å läsa å sen ändå inte kunna jobba på flera år för man skaffar barn å glömmer de man läst va e de värt da ??? :O : /     vilka problem man kan ha ja vet men fan snart har åren sprungit ifrån än å då står man där å inte har någonting nej tack de vill ja inte.     så ja nää vette fan hur ja ska göra.
men flytta från detta tjöt de e ett måste ja blir tokig asså.
åååååååååååååååååååååååååååååååååå sluta nu ja orkar inte.

Där va denna kvällen förstörd, då blir de till å läsa lite bok å försöka sova.  får se om ja kan läsa färdigt en bok till jul lr om de blir som vanligt läser en del av boken sen blir de inte mer me de å börjar me en annan ett tag senare å så håller de på så. när läste ja ut en bok senast haha :P  ;)

God natt sov gott...


14 December 2011

Hej!

Idag var en seg morgon vaknade i natt igen vid 3 tiden å var pigg tog lite vatten å försökte somna om, sedan vaknade jag igen vid 6 tiden. Lagom skoj när man har sovmorgon å klockan ska ringa 8.  ja var pigg å trodde att ja aldrig skulle somna om å visste att ja skulle bli väldigt trött senare på dagen om ja gick upp redan. å när man väl somnar om så ska man upp igen å då var ja inte pigg längre. De e så typiskt. Men tog mig upp å gjorde mig klar för en dag på jobbet. Fortsatte min strid med chefen å ja hoppas att det löser sig annars facket här kommer ja.
Men vi fick oss många glada skratt ja å min kollega som ja blev själv med från ett å ja slutade halv 6 idag. ojojoj haha så lättroade man kan vara va. XD
Tiden sprang iväg å plötsligt var de dax att gå hem. Hem å prata me pappa om alla som händer i väntan på tv som nu börjar.
Igår gick ja å hade känslan av att det var måndag heladagen vilket gjorde att vissa saker inte riktigt stämde å idag tog ja de som att de var fredag imon. Blir så fel när man inte jobbar måndag - fredag.
Imon å på fredag jobbar ja me de stora barnen å de ska bli roligt de me man får så mkt positivt för de blir ju på ett annat sätt än me de små. å lite annan skön persolan = )
Snart helg å ja håller tummarna för att den blir bra, hoppas hoppas.  fick nu veta att någon tänkt ja skulle jobba lör å sön me nää glöm de lite sent ute. hör ja inget så bestämmer ja annat så de så.  jobb söndag blir de bara å sedan dröjer de till nästa gång under en helg.
Men nu ska ja dra mig till tv.n ha de gött.

Dagens bästa- Allt stöd från personalen i dessa tider.
Dagens sämsta- Blir strulet med jobbet/chefen idag igen.


Lucia 13 December 2011

Hej !

Nu är årets lucia här å det betyder att det snart är jul. Har idag sjungit julsånger med barnen vilket får en att känna att julen e nära. :)  fick inte se deras luciatåg som skulle gå på kvällen. men de var nog jätteduktiga = )  synd bara att de hade sådan otur med vädret, skulle ha tåget ute i år me alla barnen tillsammans. tror de fick ändra på den planen. ;)
men ja minna när jag var liten å var lucia med mina syskon. vi hade vårat eget tåg för mamma å pappa på morgonen. och gav dom lussekatt å pepparkaka =) de va tider de. vi var så små men ändå kunde vi klara det helt själva, riktigt mysigt tänk om man får uppleva det själv någongång= ).     min syster skulle ha varit med i skolans luciatår idag men stakarn är fortfarande sjuk i feber så blev inget av de :( .


vädret gjorde det till en turbulen dag idag men man börjar lära sig å att leka me de små kan ju inte annat än värma hela kroppen. när man lyckas få med sig någon som är bestämd på att inte göra något men i slutändan ändå har gjort det ( man får vara smart) , får de att skratta å skratta, tröstar de i ens knä å tårarna slutar å rinna eller mysa me en nyvaken =).   ja de är en specill känsla de där som inte går att beskriva.

Efter jobbet gick jag till carro å tjöta å drack tee. lekte me A å gick ut på promenan i de fina vädret. att gå i regn när de blåser är inget ja förredrar. hoppas på att vädret är bättre imon.


Dagens bästa: Alla glada skratt <3

Dagens sämsta:  Chefens sätt om julen.


ha de bra nu
kramar

RSS 2.0